Табиғи балды жасанды балдан ажырату
|
Бал – әлемдегі ең тәтті тағамдардың бірі әрі пайдасы да шаш етектен асады. Қалауын тауып қолдана білсе, көптеген ауруға шипа болады. Алайда денсаулыққа пайдасы тиюі үшін мейлінше табиғи түрін тауып таңдау қажет. Дүкенде сатылатын балдың қаптамасында көбінде «табиғи бал» деп жазылады. Ал шынтуайтында табиғи ма, жасанды ма – қалай ажыратамыз?
Қаптамасында құрамы жазылып тұрса, мына мөлшерге көңіл бөліңіз: су – 20 пайыздан артық болмауы тиіс; қант – 5 пайыздан артық емес; жалпы қышқылдық – 5 пайыздан артық емес.
Мұрағат
Көп оқылғандар
■
Адам денесінен энергия өндіру жолы табылды (видео)
■
Көлемі күріштің дәніндей құрбақа табылды
■
Жыныс ауыстыру отасына рұқсат етілетін елдердің азаматтарына бала асырап алуға тыйым салатын заң қабылданды
■
Жасанды зерде мен технологияға ақшаны аямай құйған негізгі алты араб елі
■
Таяу шығыста энергия теңгерімі оң көрсеткішке ие алғашқы мешіт ашылды