Адам ДНҚ-на әсер ететін азықтар аталды
Адам ДНҚ-на әсер ететін азықтар аталды
1 жыл бұрын 947 Материалды көшіріп басқан жағдайда islam.kz порталына сілтеме берілуі міндетті

Кейбір азық түрлері организмге орны толмас залал келтіреді. Стэнфорд универсиетінің ғалымдары тағамды қатты отқа қойып әзірлеудің арты азықтың ДНҚ-сын зақымдайтынын алға тартып отыр. Бұл жайт өз кезегінде адамның ДНҚ-на кері әсерін тигізеді. Осының кесірінен адамның қатерлі ісік, т.б. секілді қауіпті ауруларға шалдығу қатерін арттырады. Бұл жайында islam.kz порталы New Atlas ақпарат көзіне сілтеме жасай отырып мәлім етеді. Соның ішінде отқа қақталған немесе қуырылған ет тағамдарының зияны көп. Бұдан бөлек, құс пен балықтың еті де ДНҚ-сы зақымдалуы мүмкін. Канцерогендік (мутациялық) фактор қатерлі ісіктің пайда болу ықтималдылығын сөзсіз арттыратыны айтылған.

Ұқсас материал:

«Тағам адам генін өзгерте алады» (https://islam.kz/kk/news/gylym/tagam-adam-genin-ozgerte-alady-16527/#gsc.tab=0)

 

0 пікір
Мұрағат