Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі
Ескерту. Тізбе жаңа редакцияда – ҚР Үкіметінің 27.03.017 № 137 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.
Р/с № | Тауардың атауы |
---|---|
1 |
2 |
1 |
Бірінші сортты бидай ұны |
2 |
Бірінші сортты ұннан жасалған бидай наны (пішінді) |
3 |
Рожки (өлшеніп салынатын) |
4 |
Қарақұмық жармасы (дән, өлшеніп салынатын) |
5 |
Тазартылған күріш (домалақ дәнді, өлшеніп салынатын) |
6 |
Картоп |
7 |
Асханалық сәбіз |
8 |
Басты пияз |
9 |
Ақ қауданды қырыққабат |
10 |
Ақ қант – құмшекер |
11 |
Күнбағыс майы |
12 |
Сиыр еті (сүйекті жауырын-төс бөлігі) |
13 |
Тауық еті (сан сүйек және іргелес жұмсақ еті бар сан жілік) |
14 |
Пастерленген сүт, майлылығы 2,5%, жұмсақ қаптамада |
15 |
Майлылығы 2,5% айран, жұмсақ қаптамада |
16 |
Сары май (тұздалмаған, майлылығы кемінде 72,5%, толықтырғыштар және өсімдік майлары жоқ) |
17 |
Тауық жұмыртқасы (I санатты) |
18 |
Ac тұзы (“Экстра” -дан басқа) |
19 |
Сүзбе: майлылығы 5-9% |
Бұрын осы тізімде қой еті, асханалық қызылша, түйіршіктелген қара шай, ірімшік, вермишель, лапша, арпа, бидай, сұлы жармалары кіретін.
Қаулы алғаш жарияланған күнінен бастап, 10 күн өткеннен кейін өз күшіне енеді.