Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісікке шалдықтыратынын анықтады
|
Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісік ауруына шалдықтыратынын анықтады, - деп хабарлайды РИА Новости.
АҚШ-тағы Массачусетс технологиялық институтының ғалымы Омер Илмаздың айтуынша, майлы тағам бағаналық жасушалардың метоболизмін бұзып қана қоймай, оны өзгертіп жібереді. "Май бағаналық жасушаның кейбір қасиеттерін өзгертіп, қатерлі ісіктің пайда болуына әкеледі", - деді ол.
Ғалымдардың айтуынша, соңғы жылдары жүргізілген зерттеулер майды аз жейтіндерге қарағанда оны көп тұтынатындардың тік ішектегі қатерлі ісік ауруына жиі шалдығатынын көрсетіп жүр.
Айта кетейік, мамандар обырдың барлық түрі бағаналық жасушадағы мутацияның өзгеруінен пайда болатынын айтып отыр.
Мұрағат
Көп оқылғандар
■
“Қара алтын” мәртебесі мұнайдан кофеге ауысуы мүмкін
■
Жер бетінде алғашқы өлмейтін шыбын пайда болды (видео)
■
Ғалымдар қажетсіз дыбыстарды құмықтыратын «дыбыс көпіршігін» жасады (видео)
■
Жапонияда өсімдіктер мен жануарлар жасушаларының «будандастырылды»
■
Ғалымдар уақытты өлшеудің тың әдісін ойлап тапты